Πώς να ενισχύσουμε την λεπτή κινητικότητα στο σπίτι!

1455694201565

Για  τα μικρά παιδιά έως και την ηλικία των 4 ετών η γραφή, η ζωγραφική και ότι απαιτεί την ταυτόχρονη χρήση των  χεριών και της  όρασης, δεν είναι αυτονόητα.  Μπορούμε να ενισχύσουμε την λεπτή κινητικότητα των μικρών παιδιών με διάφορα αντικείμενα και δραστηριότητες στο σπίτι μας.
Μπορούμε να γίνουμε εφευρετικοί. Δεν χρειάζεται να αγοράσουμε εξεζητημένα αντικείμενα! Με σουρωτήρια, λαστιχάκια, συνδετήρες και ότι άλλο φανταστείτε μπορούμε να παίξουμε με τα μικρά μας.
Μπορούμε να δώσουμε μια τσιμπίδα κουζίνας ή ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, ή ένα κουτάλι και ζητήσουμε από τα μικρά μας να πιάσουν φακές ή ότι άλλο ζυμαρικό θέλετε και να το τοποθετήσουν από το ένα δοχείο στο άλλο ή να τα τοποθετήσουν πάνω σε ένα σχέδιο. Έπειτα μπορούμε να τους δώσουμε ένα σακουλάκι να επαναλάβουν την διαδικασία.
Μπορούμε να δώσουμε λαστιχάκι ή κοκαλάκι για τα μαλλιά να τοποθετήσουν τα μικρά μας στο χέρι τους και να προσπαθήσουν να πιάσουν αντικείμενα.
Με ένα σουρωτήρι και χρωματιστά λεπτά καλαμάκια  μπορούμε να ζητήσουμε από το μικρό μας να  τα περάσει από τις τρύπες, και να φτιάξει ότι σχέδιο θέλει η φαντασία του.
Μπορούμε να ζητήσουμε από το μικρό μας να κόψει χρωματιστό χαρτί με το παιδικό του ψαλίδι          (πάντα με επίβλεψη). Έπειτα έχοντας χρωματίσει μερικά μανταλάκια με διάφορα χρώματα, μπορούμε να του ζητήσουμε να πιάσει με το κάθε χρωματισμένο μανταλάκι το αντίστοιχό χαρτάκι.
Με πολύ υπομονή και εφευρετικότητα μπορούμε να ενισχύσουμε τα μικρά μας, και να τα βοηθήσουμε να κατακτήσουν όλους τους θησαυρούς του μεγαλώματος.
Βασικό συστατικό είναι να μην ξεχνάμε πώς για τα μικρά παιδιά τίποτα δεν είναι αυτονόητο!

Κείμενο : yourtutorssite

Πηγή φωτογραφίας : yourtutorssite

Advertisements