Οι μπλε άνθρωποι

o-pedro-marzorati-ceb5ceafcebdceb1ceb9-ceadcebdceb1cf82-cebaceb1cebbcebbceb9cf84ceadcf87cebdceb7cf82-ceb1cf80cf8c-cf84ceb7-ceb1cf81ceb3ceb52
Ας σκεφτούμε την εξής φανταστική κοινωνία ανθρώπων, όπου ο ανθρώπινος οργανισμός ήταν εφοδιασμένος με έναν μηχανισμό προειδοποίησης-προστασίας.


Ο μηχανισμός αυτός λειτουργούσε ως εξής. Κάθε φορά που ένας άνθρωπος κατάπινε ένα βλαβερό προϊόν για τον οργανισμό, αυτόματα, κάποιο μέλος του ανθρώπου αυτού ,π.χ ένα δάχτυλο γίνονταν μπλε. Όσα πιο πολλά βλαβερά προϊόντα καταβρόχθιζε ο άνθρωπος αυτός, το μπλε αυξάνονταν σε ένταση,στο ήδη χρωματισμένο μέλος μα και σε έκταση σε άλλα μέλη έως τον πλήρη χρωματισμό του ανθρώπου αυτού σε “βαθύ μπλε”. Αν όμως δεν ξανά έτρωγε αυτήν την τροφή δεύτερη φορά και ποτέ ξανά , τότε το μέλος αποχρωματίζονταν και ο άνθρωπος επέστρεφε στο φυσιολογικό του χρώμα.
Τι χρωματισμό ανθρώπων ή ανθρώπινων μελών πιστεύετε πώς θα βλέπαμε σε μια βόλτα μας σε αυτήν την κοινωνία;

Η απάντηση αν και φαίνεται προφανής δεν είναι.
Οφείλουμε να σκεφτούμε τα εξής:
α) Αποτελείται η κοινωνία αυτή από λογικούς ανθρώπους;
β) Αποτελείται η κοινωνία αυτή από μη λογικούς ανθρώπους;
γ) ή αποτελείται από μείγμα ανθρώπων και σε τι ποσοστό;

Αν η κοινωνία αυτή αποτελούνταν από λογικούς ανθρώπους τότε όλοι θα σταμάταγαν να καταπίνουν,να τρώνε και να καταβροχθίζουν βλαβερά προϊόντα για τον οργανισμό, θα ήταν όλοι υγιείς, κανένα βλαβερό προϊόν δεν θα κυκλοφορούσε στην αγορά αυτής της κοινωνίας και θα βλέπαμε στην βόλτα μας σε ανθρώπους σε φυσιολογικό χρωματισμό ή με ήπιο μπλε ένα μονάχα μέλος.

Αν η κοινωνία αυτή αποτελούνταν από μη λογικούς ανθρώπους τότε όλοι θα έλεγαν δεν βαριέσαι, μ’ αρέσει το βλαβερό προϊόν, όποτε δεν πειράζει μωρέ να γίνει και ένα μέλος μπλε, αξίζει τον κόπο. Πολλά βλαβερά προϊόντα σχεδόν όλα θα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στην αγορά αυτής της κοινωνίας και στην βόλτα μας θα βλέπαμε μια όμορφή έντονη ποικιλία μπλε ανθρώπων.

Τέλος αν η κοινωνία αυτή αποτελούνταν από ένα μείγμα ανθρώπων καταλαβαίνουμε πώς τα πράγματα θα βρίσκονταν κάπου στην μέση των δύο παραπάνω καταστάσεων. Σίγουρα θα είχαμε περιπτώσεις βαθιά μπλε ανθρώπων από πάνω έως κάτω μα και τελείως φυσιολογικού χρωματισμού και πολλούς με μέσο χρωματισμό.

Συνοψίζοντας καταλήγουμε πώς η λογική ή μη, των ανθρώπων που απαρτίζουν μια κοινωνία καθορίζει την ύπαρξη ή μη βλαβερών για τον οργανισμό προϊόντων. Φανταστείτε τώρα πόσοι άνθρωποι εκεί έξω κυκλοφορούν με μπλε μέλη ή και ολάκεροι βαθύ μπλε; Κάπνισμα, παχυσαρκία, τηλεόραση , κινηματογράφος mass productive…..Πόσους μπλε ανθρώπους μόλις σκεφτήκατε;
Κείμενο : From yourTuTors 😛 closet of thoughts! https://www.facebook.com/yourtutorsonline
Εικόνα:O Pedro Marzorati καλλιτέχνης από τη Αργεντινή
πηγή της εικόνας :alfavita.gr .

Advertisements